ICC T20 World Cup Gk Questions and Answers

T20 cricket has completely revolutionized the game of cricket. Now, this sport is played in a completely different way. It has become faster, glamorous, and more exciting. The biggest tournament of T20 cricket is ICC T20 World Cup. The craze of cricket is going to reach a new level in the upcoming months because ICC World Cup T20 2021 is going to start on17th October 2021. 16 teams are going to compete against each other in the tournament. If you are a cricket fan, you will love the ICC T20 World Cup GK Quiz 2021 we are providing in this post.

GK Questions on ICC T20 World Cup 2021

Question: Which Country Won the inaugural match of ICC Men’s T20 World Cup 2021?

a Scotland

b Bangladesh

c Papua New Guinea

d Oman

Ans: D. Oman

Question: Who won T20 World Cup 2021?

a India

b England

c Australia

d West Indies

Ans: C. Australia

Question: ICC Men’s T20 World Cup 2021 is played at which of the following stadium(s)?

i. Sharjah Cricket Stadium, Sharjah

ii. Dubai International Stadium, Dubai

iii. Oman Cricket Academy Ground, Al Amerat

iv. Zayed Cricket Stadium, Abu Dhabi

Choose the correct code:

a Only (i)

b Only (iv)

c Both (ii) and (iii)

d All of the above

Ans: D. All of the above

Question: Who were runners-up in Twenty20 World Cup 2021?

a New Zealand

b Bangladesh

c Sri Lanka

d Pakistan

Ans: A. New Zealand

Question: How many matches have been won by Pakistan against India in T20 World Cup history?

a 2

b 0

c 1

d 3

Ans: C. 1

Question: Who scored 41 runs off 17 balls for Australia against Pakistan in Twenty20 World Cup 2021?

a Steven Smith

b Glenn Maxwell

c Matthew Wade

d David Warner

Ans: C. Matthew Wade

Question: The final of ICC Men’s T20 World Cup 2021 was played between Australia and ———?

a India

b Sri Lanka

c Pakistan

d New Zealand

Ans: D. New Zealand

Question: How much prize money will the ICC Men’s T20 World Cup 2021 Champion take home?

a 400,000 USD

b 800,000 USD

c 1,600,000 USD

d 40,000 USD

Ans: C. 1,600,000 USD

Question: Who got 8 points in group matches but were out on net run rate in Twenty20 World Cup 2021?

a Afghanistan

b Bangladesh

c South Africa

d West Indies

Ans: C. South Africa

Question: Which of the following teams won the inaugural edition of ICC Men’s T20 World Cup?

a West Indies

b England

c Pakistan

d India

Ans: D. India

Question: Who scored 72 runs off 47 balls for New Zealand against England in Twenty20 World Cup 2021?

a Kane Williamson

b Glenn Phillips

c Adam Milne

d Daryl Mitchell

Ans: D. Daryl Mitchell

Question: The ICC Men’s T20 World Cup 2021 final was played on_____.

a 12 November 2021

b 10 November 2021

c 13 November 2021

d 14 November 2021

Ans: D. 14 November 2021

Question: Who won their all group matches in Twenty 20 World Cup 2021?

a Pakistan

b India

c Sri Lanka

d Namibia

Ans: A. Pakistan

Question: India played its inaugural T20 World Cup 2021 match against which country?

a Afghanistan

b Scotland

c Pakistan

d New Zealand

Ans: C. Pakistan

Question: In Bangladesh vs West Indies match in Twenty20 World Cup 2021, Mahmadullah remained 31 not out. Bangladesh needed 4 runs off the last ball of the match to win. How many runs did Mahmadullah score off the last ball?

a 4

b 0

c 2

d 6

Ans: B. 0

Question: What was the result of the India vs Pakistan T20 World Cup 2021 held on 24 October?

a Pakistan won

b India won

c Match tied

d No result (match dismissed due to rain)

Ans: A. Pakistan won

Question: In Afghanistan vs Scotland match in Twenty20 World Cup 2021, Afghanistan scored 190 runs. How many runs did Scotland score?

a 182

b 124

c 94

d 60

Ans: D. 60

Question: Which Round 1 teams qualified for the Super 12 stage in ICC Men’s T20 World Cup 2021?

a Sri Lanka, Bangladesh, Namibia, Scotland

b Bangladesh, Scotland, Papua New Guinea, Oman

c Sri Lanka, Ireland, Netherlands, Namibia

d None of the above

Ans: A. Sri Lanka, Bangladesh, Namibia, Scotland

Question: Who took a hat-trick against England in Twenty20 World Cup 2021?

a Tabraiz Shamsi

b Kagiso Rabada

c Lungi Ngidi

d Anrich Nortje

Ans: B. Kagiso Rabada

Question: Which teams will play semi-finals in ICC Men’s T20 World Cup 2021?

a England, New Zealand, Australia, Pakistan

b New Zealand, Namibia, India, Bangladesh

c England, India, Pakistan, West Indies

d India, Pakistan, Australia, West Indies

Ans: A. England, New Zealand, Australia, Pakistan

Question: Where was Twenty20 World Cup 2021 held?

a United Arab Emirates and Oman

b England

c Australia

d West Indies

Ans: A. United Arab Emirates and Oman

Question: Which bowler broke Shahid Afridi’s record for most wickets in T20 World Cup history in the 2021 edition?

a Rashid Khan

b Jasprit Bumrah

c Tim Southee

d Shakib Al Hasan

Ans: D. Shakib Al Hasan

Question: Which country has won the ICC Men’s T20 Cricket World Cup title twice?

a India

b Australia

c West Indies

d England

Ans: C. West Indies

The ICC T20 World Cup GK Questions and Answers provided below can help you check how much you know about T20 Cricket World Cups.

1. Question – Which two countries are going to jointly host ICC T20 world cup 2020?

a UAE, Oman

b Australia, Newzealand

c India, Bangladesh

d England, Wales

Answer: A (UAE, Oman)

2. Question – Which of the following teams is going to participate in the ICC World T20 2020?

a Thailand

b Singapore

c USA

d Papua New Guinea

Answer: D (Papua New Guinea)

3. Question – Where will be the final match of ICC World Cup T20 2021 will be played?

a Oman Cricket Academy Ground, Al Amarat

b Sharjah Cricket Stadium, Sharjah

c Sheikh Zayed Cricket Stadium, Abu Dhabi

d Dubai International Cricket Stadium

Answer: D Dubai International Cricket Stadium

4. Question – In which country was originally selected to host ICC World Cup T20 2021. However, the venue is changed due to Covid 19 pandemic?

a South Africa

b India

c Australia

d Sri lanka

Answer: B (India)

5. Question – How many teams are going to participate in the ICC world cup T20 2021?

14
15
16
17
Answer: C (16)

6. Question – Which of the following teams could not qualify for the ICC World T20 2021?

a Namibia

b Netherlands

c Nepal

d Scotland

Answer: C (Nepal)

7. Question – New zealand is the first nation to announce the team for world T20. Who is the captain of New zealand team?

a Kane Williamson

b Ross Taylor

c Tim Southee

d Trent Boult

Answer: A (Kane Williamson)

8. Question – Where did the 1st edition of ICC Men’s T20 Cricket World Cup held?

a India

b England

c South Africa

d Australia

Answer: C (South Africa)

9. Question – In which year was the first ICC T20 World Cup held?

a 2006

b 2007

c 2008

d 2009

Answer: B (2007)

10. Question – Who won the 1st edition of ICC Men’s T20 Cricket World Cup?

a Pakistan

b India

c Australia

d England

Answer: (India)

11. Question – Who was the captain of the Indian team when they won the ICC T20 world cup?

a Sourav Ganguly

b Rahul Dravid

c MS Dhoni

d Virat Kohli

Answer: C (MS Dhoni)

12.Question – Which of the following country has not won a single title of ICC Men’s T20 Cricket World Cup?

a Pakistan

b Sri lanka

c England

d Australia

Answer: D (Australia)

13. Question – Which version of the ICC Men’s T20 Cricket World Cup would be played in the year 2021?

a 7th

b 8th

c 9th

d 10th

Answer: A (7th)

14. Question – Which is the only country so far that has won the ICC Men’s T20 Cricket World Cup title twice?

a India

b Pakistan

c England

d West Indies

Answer: D (West Indies)

15. Question – In which year did Pakistan win the ICC World T20?

a 2007

b 2009

c 2014

d 2016

Answer: B (2009)

16. Question – Who holds the record of the highest individual score in an Innings in World Cup T20?

a Brendon McCullum

b Chris Gayle

c Alex Hales

d Rohit Sharma

Answer: A (Brendon McCullum 123 runs)

17. Question – Who is the only player to score two centuries in World Cup T20?

a Chris Gayle

b Brendon McCullum

c AB De Villiers

d Virat Kohli

Answer: A (Chris Gayle)

18. Question – The first World T20 was played in which of the following years?

a 2004
b 2011
c 2012
d 2007

Answer: D (2007)

19. Question – Which player jointly holds the record of the most number of 50s (half-centuries) in twenty twenty world cup along with chris Gayle?

a David Warner

b Virat Kohli

c Rohit Sharma

d Tilakaratne Dilshan

Answer: B (Virat Kohli)

20. Question – Who holds the record of the most number of wickets in ICC World T20?

a Lasith Malinga

b Saeed Ajmal

c Shahid Afridi

d Ajantha Mendis

Answer: C (Shahid Afridi)

21. Question – Who is the only Indian player to score a century in ICC World T20?

a Suresh Raina

b Virat Kohli

c Rohit Sharma

d KL Rahul

Answer: A (Suresh Raina)

22. Question – Who holds the record for the most number of runs in ICC world Cup t20 so far?

a Chris Gayle

b AB de Villiers

c Mahela Jayawardene

d Virat Kohli

Answer: C (Mahela Jayawardene)

23. Question – Which team has the record of the highest score by a team in a ICC world Cup T20 match?

a Sri lanka

b England

c West Indies

d India

Answer: A (Srilanka, they score 260 runs against Kenya in 2007)

24. Question – Which team has the record of the lowest score by a team in a ICC world Cup T20 match?

a Kenya

b Hong Kong

c Netherlands

d Ireland

Answer: C (Netherlands, they scored 39 runs against Srilanka in 2014)

25. Question – Who has scored the most number of ducks in ICC world cup T20?

a Shahid Afridi

b T Dilshan

c L Simmons

d Sanath Jayasuriya

Answer: A (Shahid Afridi – 5 ducks in 32 innings)

26. Question – Who has the record of the fastest half-century in ICC World T20?

a Ab de Villiars

b Yuvraj Singh

c Shahid Afridi

d Stephan Myburgh

Answer: B (Yuvraj Singh)

27. Question – Yuvraj Singh hit 6 sixes in an over in ICC T20 World Cup 2007. Who was the bowler?

a Andrew Flintoff

b James Anderson

c Stuart Broad

d Steve Harmison

Answer: C (Stuart Broad)

28. Question – Which bowler has taken the most number of wickets in an innings in ICC World Cup T20?

a Lasith Malinga

b Umar Gul

c Rangana Herath

d Ajantha Mendis

Answer: D (Ajantha Mendis, he took 6 wickets in an innings against Zimbabwe in 2012)

29. Question – Who has the record of the most runs in a single ICC World Cup T20?

a Tilakratne Dilshan

b Virat Kohli

c Marlon Samuels

d Matthew Hayden

Answer: B (Virat Kohli, he scored 319 runs in ICC World Cup T20 2014)

30. Question – Which team did India beat in the Final when they won the first ICC t20 world cup in 2007?

a Pakistan

b Australia

c Sri Lanka

d England

Answer: A (Pakistan)

31. Question – Who has scored the fastest century in ICC World Cup T20?

a Shahid Afridi

b Shane Watson

c Chris Gayle

d Suresh Raina

Answer: C (Chris Gayle in 48 balls)

32. Question – In 2007, India won the 1st ICC T20 world cup. Which was the only team that India lost in this tournament?

a Australia

b Pakistan

c England

d New Zealand

Answer: D (New Zealand)

33. Question – In which Indian City the final match of ICC T20 World Cup 2016 final match was played?

a Mumbai

b New Delhi

c Kolkata

d Chennai

Answer: B (New Delhi)

34. Question – Who is the only player in the world to win two “man of the tournament” awards in ICC world cup t20?

a Chris Gayle

b Virat Kohli

c Lasith Malinga

d Andre Russel

Answer: B (Virat Kohli)

35. Question – Which team has the record of the highest run chase in the World Cup T20?

a England

b Australia

c South Africa

d New Zealand

Answer: England (they chased 230 runs against south africa in 2016)

36. Question – Who many matches will be played in ICC World T20 2021?

a 40

b 42

c 45

d 48

Answer: C (45 matches)

37. Question – Who won the previous ICC world T20 in the year 2016?

a South Africa

b England

c Sri Lanka

d West Indies

Answer: D (West Indies)

38. Question – In which year did England won the ICC world T20 world Cup?

A 2010

b 2012

c 2014

d 2016

Answer: A (2010)

39. Question – Who was the final batsman dismissed in the classic final of World Cup T20 in 2007 played between India and Pakistan?

a Shahid Afridi

b Shoaib Malik

c Misbah Ul Haq

d Imran Nazir

Answer: C (Misbah ul haq)

40. Question – Which West Indian famous hit four straight sixes in a row to win the final of World T20 2016 prompting Ian Bishop to scream “Remember The Name”?

A Dwayne Bravo

b Andre Russell

c Carlos Brathwaite

d Marlon Samuels

Answer: C (Carlos Brathwaite)

41. Question – India won a memorable match in ICC world T20 2016 against Bangladesh just by 1 run. How many runs did Bangladesh need to score in the last three balls?

a 3

b 2

c 1

d 4

Answer: B (2 runs)

42. Question – Which wicket keeper has the record of the most number of dismissals in ICC T20 World Cup matches?

a Kumar Sangakara

b Kamran Akmal

c MS Dhoni

d Adam Gilchrist

Answer: C (MS Dhoni – 32 Dismissals)

43. Question – Who has taken the most catches as a fielder in ICC World T20 matches?

a David Warner

b Mike Hussey

c Martin Guptil

d AB De Villiers

Answer: D (AB De Villiers 23 catches)

44. Question – Who has the record of the most matches as umpire in T20 world cup?

a Aleem Dar (Pakistan)

b Ian Gould (England)

c Simon Taufel (Australia)

d David Shepherd (England)

Answer: A (Aleem Dar – 35 matches so far)

45. Question – Which player has played the most number of matches in T20 World Cups?

a Shahid Afridi

b MS Dhoni

c T Dilshan

d Yuvraj Singh

Answer: C (T Dilshan)

46. Question – In which year did Sri Lanka won the ICC T20 world cup?

a 2012

b 2014

c 2010

d 2016

Answer: B (2014)

47. Question – Between which teams the first match of ICC World T20 2021 be played?

a Bangladesh vs Scotland

b Ireland vs Netherlands

c Sri Lanka vs Namibia

d Oman vs Papua New Guinea

Answer: D (Oman vs Papua New Guinea)

48. Question – Against which team will India play its first match in ICC World Cup T20 2021?

A Pakistan

b Afghanistan

c New Zealand

d Australia

Answer: A (Pakistan)

49. Question – According to ICC world T20 rankings who is the current (August/ September 2021) best T20 cricket team in the world?

a India

b England

c Australia

d New Zealand

Answer: D (New Zealand)

50. Question – ICC T20 World Cup is shifted to UAE & Oman from India. Which cricket board holds the hosting rights to organize this tournament now?

a Australian Cricket Board

b BCCI (Board of Cricket Control in India)

c PCB (Pakistan Cricket Board)

d ECB

Answer: B (BCCI – Board of Cricket Control in India still holds the right to organize the tournament)

51. Question – In which country the next world T20 i.e. ICC T20 world cup 2022 will be held?

a England

b Bangladesh

c Australia

d West Indies

Answer: C (Australia)